Zoeken

 
Over Dr. Minne Heeg PDF Afdrukken E-mail

Dr Minne Heeg heeft Geneeskunde gestudeerd in Gent en Groningen. Zijn artsenopleiding voltooide hij in 1985. Hierna specialiseerde hij zich tot orthopedisch chirurg, in het Academisch Ziekenhuis Groningen (tegenwoordig UMCG). Na het beëindigen van zijn opleiding, bleef hij werkzaam in het UMCG. Al tijdens zijn opleiding, heeft hij zich toegelegd op de Kinderorthopaedie. Van 1998 tot 2002 was hij Universitair Hoofddocent en verantwoordelijk voor het onderwijs.

In 2002 vestigde hij zich als orthopedisch chirurg, verbonden aan het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Hij is als consulent Kinderorthopedie verbonden aan het Kinderrevalidatiecentrum Lyndenstein te Beetsterzwaag. Hij verricht al meer dan 10 jaar geen kunstgewricht operaties meer, doordat hij zich toegelegd heeft op reconstructieve ingrepen, in het bijzonder van de heup, bij kinderen en volwassenen.

 

Aandachtsgebieden: 

Kinderorthopaedie 

Heupdysplasie

Ledemaatreconstructie m.b.v. de Ilizarov-techniek.

 

 Buitenlandse stages:

1983: hartchirurgie, Kyoto, Japan

1983: Neurochirurgie, Tokyo, Japan

1984: Traumatologie, Liestal, Zwitserland 

1994: Fellowship kinderorthopaedie. Royal Children’s Hospital, Melbourne, Australië

 

Bijzondere activiteiten: 

1982: Fietstocht door USA

1983: Rondreis door Azië, gedurende 1 jaar.

  

Publicaties en wetenschappelijke activiteiten:  

Dr. Minne Heeg promoveerde in 1990 op een proefschrift over de operatieve behandeling van breuken door de heupkom, een operatietechniek waarin hij nog steeds gespecialiseerd is. Hij publiceerde tientallen wetenschappelijke artikelen en gaf honderden lezingen in binnen- en buitenland en schreef in diverse leerboeken. Daarnaast is hij lid van meerdere wetenschappelijke verenigingen en is actief als bestuurslid van diverse verenigingen. Destijds is hij mede initiatiefnemer geweest van de oprichting Vereniging Aangeboren Heupafwijkingen.

 

2006 Dr. M. Heeg. All rights reserved.