Zoeken

 
Controle PDF Afdrukken E-mail

Controle na 6 weken: 

Zes weken na de operatie vindt controle op de polikliniek plaats. Normaal gesproken kunt u dan al goed lopen met krukken en gebruikt u geen of nauwelijks pijnstillers meer, en heeft u al weer een redelijke spierkracht opgebouwd. Fietsen op een hometrainer, of, indien u al volledige controle over het been heeft, een gewone fiets is een uitstekende oefening!

Zodra u zich hiertoe in staat voelt, mag u dit na de operatie gaan oefenen!De wond wordt beoordeeld, en de beweeglijkheid en spierkracht van uw heup wordt getest. Op een röntgenfoto wordt beoordeeld of de stand nog steeds goed is, en of het bot al aan het aangroeien en genezen is. Meestal krijgt u het advies om de krukken in de loop van enkele weken af te bouwen, en mag u volledig belasten en ook weer autorijden. Indien uw fysiotherapeut nog vragen heeft, is het handig deze schriftelijk mee te nemen. 

 

Controle na 12 weken:

Dezelfde controles worden uitgevoerd en een nieuwe röntgenfoto wordt gemaakt. Meestal is het bot nagenoeg volledig aangegroeid, soms duurt dit iets langer en wordt een tussentijdse controle afgesproken. In de praktijk kunnen de meeste mensen rond dit tijdstip na de operatie in en rond huis goed lopen zonder krukken, maar gebruiken zij de krukken soms nog tot steun voor de langere afstanden. Het kan wel 6 tot 9 maanden na de operatie duren, voordat uw spierkracht weer volledig normaal is. De verdere controles zijn normaliter op de volgende tijdstippen na operatie: 

 

6 maanden

12 maanden

2 jaar

5 jaar

8 jaar

10 jaar 

 

Deze controles zijn bedoeld om te kunnen beoordelen hoe het met u gaat, en om eventuele slijtage in het heupgewricht te kunnen vaststellen. Ook als u van verre komt, blijven deze controles zeer wenselijk! Indien u verhuisd, ontvangen wij dan ook graag een verhuisbericht!  Wij hechten er zeer veel waarde aan, om het resultaat van de operatie op langere termijn te kunnen vaststellen en andere patienten steeds beter te kunnen adviseren!! 

 

2006 Dr. M. Heeg. All rights reserved.