Zoeken

 
Wat mag U verwachten van de operatie op langere termijn: PDF Afdrukken E-mail

In de eerste plaats blijkt dat circa 85% van de patienten een aanzienlijke verlichting van de klachten heeft, blijvend, in vergelijking met voor de operatie. Niet iedereen wordt volledig klachtenvrij, alsof er nooit iets met Uw heup aan de hand is geweest. Circa 10% van de geopereerde patienten heeft toch nog wel pijnklachten, die beperkingen in het dagelijks leven kunnen geven en het gebruik van pijnstillers af en toe noodzakelijk maken. Deze klachten zijn ook sterk afhankelijk van de eventuele mate van slijtage en de ernst van de heupdysplasie welke voorafgaand aan de operatie aanwezig was. Vele van deze patiënten zijn echter nog steeds zeer tevreden met de vermindering van de pijnklachten. Circa 2% van de patiënten heeft tot nu toe uiteindelijk een kunstheup gekregen.

Wanneer de heupdysplasie zeer ernstig is, en de verhouding tussen de kop en de kom minder gunstig is, kan de Ganz operatie soms niet de anatomie volledig herstellen. In die gevallen kan de operatie toch een aanzienlijke verbetering van de klachten geven, langdurig, maar u niet volledig pijnvrij maken.

In een aantal gevallen blijken patiënten toch klachten te hebben van de schroeven, wanneer deze de huid irriteren. In dat geval kunnen deze met een kleine operatie in dagbehandeling verwijderd worden.

 

2006 Dr. M. Heeg. All rights reserved.